Best betalte yrker: Jobber du kan bli rik på

Best betalte yrker: Jobber du kan bli rik på

jobber, yrker, best betalte, bli rik

Jobber du får best betalt for finner du omtalt her på denne siden. Les også om hvordan du kan spe på lønnen med ekstra inntekter.

Hvilke yrker er de best betalte? Få svar på hvilke jobber du kan tjene deg rik på her.

Du kan få millionlønn i mange yrker. For eksempel tjener enkelte advokater og leger ganske bra, men det har du sikkert hørt før.

Det er få vanlige yrker hvor du kan tjene 10-20 millioner i året (om det i det hele tatt finnes noen slike yrker i Norge). Unntaket er muligens i finansbransjen hvor det mye penger å hente. Enkelte meglere og analytikere tjener store summer hvert år.

Jobber med høy lønn? Her er det beste forslaget!

La oss starte med å se på realitetene. De fleste jobber som ansatt i et selskap som de selv ikke selv eier.

Arbeid der du jobber som ansatt er sjelden ekstremt godt betalt. Arbeidsgiver skal ha sin del av kaken, og du sitter bare igjen med en liten del av den verdiskapningen du selv har stått for.

Deretter skal staten ha sin del, og med en gang du tjener litt over gjennomsnittet kommer du opp i nesten 50% skatt. Til slutt sitter du igjen med bare en liten del av den verdiskapningen du har bidratt med. Det kan virke som om dette ikke er den beste måten å bygge opp sin egen formue på.

Hvorfor jobbe for andre når du kan gjøre deg rikere på egenhånd?

De best betalte jobber er der man selv får igjen for all verdiskapning man utfører.

Dette er de best betalte jobber

Om du studerer skattelister, statistikker fra SSB, samt tall fra Advokatforeningen, organisasjonsnettsider og andre steder hvor oppdatert statistikk om lønn har vært tilgjengelig vil du finne tall som presentert nedenfor.

I kommunal sektor og fylksekommune er det bare få typer stilling som gir klingende mynt i kassen: Som administrerende direktør er gjennomsnittsinntekten rett i overkant 1 million. Ordførere, de som får betalt for å klipper snorer med saks, finner vi ikke noe statistikk på det annet enn mine egne søk i skattelistene: her er det store forskjeller, noen tjener dårlig mens andre har millionlønn. Leger og psykologer i kommunene/fylke har en snittlønn på 500.000-600.000, ellers er det forholdsvis lav lønn i denne sektoren.

I privat sektor er det lederne og legene som stikker av med den største lønningsposen, der lønn i gjennomsnitt ligger på 600.000-800.000 kroner.

Her er de yrker som er best betalt i Norge, med en gjennomsnittlig årslønn på over 600.000 kroner:

Kilde: skattelister, SSB, advokatforeningen, aviser.

Her er også andre "yrker":

 

 

Utdanning - en boble?

«Ingenting er sikrere å investere i enn utdanning». Nettopp en slik tro på at noe lønner seg i seg selv, er grunnlaget for en finansiell boble.

Ovenfornevnte innlegg fra E24 er av mange hvor det stilles kritiske spørsmål til utdanning. Selvfølgelig trenger samfunnet å utdanne mennesker, men hvorvidt det er gunstig for deg å ta en utdanning er en helt annen sak.

Av alle rikinger som finnes i Norge, så er det mange som har droppet utdanning til fordel for livets skole. Det er ting man ikke lærer på skolebenken, som man lærer i forretningslivet.

Utdanning har sin plass, men hvis du vil bli rik og tjene mye penger er det mye som tyder på at det ikke er nødvendig med en høyere formell utdannelse.

Min liste over best betalte jobber

  1. Finansbransjen. Bli en selvstendig trader eller investor. Mitt forslag: Snus litt på valutahandel, her er det mye penger å hente for den som lykkes (men også betydelig risiko så sett deg inn i hva valutahandel er før du begynner).
  2. Starte firma. Å tjene penger på en bedrift man selv eier er den vanligste veien til rikdom. I stedet for å få lønn fra arbeidsgiver, henter du ut inntekter direkte fra bedriften din. Utfordringen her er å finne ut hva bedriften skal tjene på.
  3. Ekstra inntekter. En hvilken som helst ni-til-fire-jobb gjør det mulig å tjene penger ved siden av. En vanlig arbeider med gode ekstrainntekter kan sitte igjen med over millionen i årslønn, selv med en helt vanlig jobb. For eksepel finnes det attraktive muligheter for å tjene penger på internett. Du trenger ikke være særlig smart for å tjene noen hundre tusen ekstra i året fra internett, det har norske fjortisbloggere bevist gang på gang.